Peperoncino koření 100 g

Kód: 4309
Neohodnoceno
109 Kč
Skladem

Nebylo vám někdy líto, že sušenou papriku u nás rozeznáváme jenom sladkou a pálivou? A kde jsou všechny ostatní chutě? Tohle Italy napadlo už před dobrými 500 lety. Seznámili se totiž se spoustou druhů vlastně hned po objevení Ameriky. A tak tam vznikla domácí výroba vlastních paprikových směsí. Najdete v nich sladkou kapií, ovocné tóny Jalapeno, i pikantnost Habanero.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nebylo vám někdy líto, že sušenou papriku u nás rozeznáváme jenom sladkou a pálivou? A kde jsou všechny ostatní chutě? Tohle Italy napadlo už před dobrými 500 lety. Seznámili se totiž se spoustou druhů vlastně hned po objevení Ameriky. A tak tam vznikla domácí výroba vlastních paprikových směsí. Najdete v nich sladkou kapií, ovocné tóny Jalapeno, i pikantnost Habanero. Nedalo jim a ze čtyř druhů nenamíchali domácí, speciální českou směs. A podle reakcí se povedla.

Představte si ji jako jemně pikantní a chuťově bohatou sušenou papriku (drcenou, ne mletou). Každý Ital vám řekne, že takové špagety aglio olio, salát panzanella, polévka minestrone, nebo dokonce většina druhů pizzy není “gusto perfetto” bez – Peperoncino. Což je italsky něco jako “paprikovina”. Zkuste nahradit mletou papriku ze supermarketu Peperoncinem i v tradičních českých vepřových nudličkách na česneku nebo játrech na cibulce a začnou se dít věci! Peperoncino přidá k pouhému paprikovému podtónu najednou celou škálu dalších chuťových barev.

Sušená směs peperoncino — dochucovadlo k přímému použití i k tepelné úpravě. Hmotnost — 100 g. Složení: paprika červená, chilli, sušený česnek, libeček, rozmarýn, petržel nať. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v suchu. Po otevření zkonzumujte do 90 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na etiketě. Vyrobeno v ČR.